Operaen byr på giverglede og en titt bak teppet

Giverglede kommer i mange former og fasonger, en veldig etterspurt aktivitet fra frivillige organisasjoner er opplevelser av alle slag. Da Gi bort dagen spurte om Den Norske Operaen og Ballett kunne tenke seg å bidra, var de ikke i tvil. De ville gi en opplevelse til en gruppe mennesker som kunne ha glede av det. Valget falt på Ung Kreft Oslo og Akershus, og de fikk en dag de sent vil glemme.

TID FOR OMVISNING

Nye og gamle medlemmer samlet seg utenfor operaen en kjølig søndag i oktober for å finne ut hva som skjuler seg bak kulissene på en av Norges viktigste kulturscener. Guidet av en tidligere operasanger fikk de en omvisning som skulle ta dem gjennom den mektige foajéen, scenen, øvinger backstage og ikke minst til kostymeavdelingen.

Dette forteller en av deltakerne om omvisningen: ”Vi trippet rundt i gangene og smugtittet inn dører, der vi kunne se dansere, sangere og musikere øve. Inne i hovedsalen ble vi slått av hvor mektig rommet føltes. Det mørke treverket var vridd, slik man gjør på båter, for å spre lyden i rommet, og blikket ble dratt mot den enorme lysekronen i taket som hadde tusenvis av håndstøpte krystaller. Det var tydelig at det må ha tatt enormt mange arbeidstimer å gjennomføre byggingen”.

Ung Kreft er en selvstendig, landsdekkende organisasjon drevet på frivillig basis av unge som selv har opplevd kreftsykdom. Foreningen ble startet i 1983.

Ung Kreft har som formål å:

– Arrangere likepersonsaktiviteter sentralt og lokalt
– Spre kunnskap om unge berørt av kreft
– Jobbe politisk for å fremme unge berørt av kreft sine interesser

ØNSKER DU Å GI BORT NOE

Opplevelsen som Den Norske Opera og Ballett ga gjennom en omvisning er et godt eksempel på en gave fra en giver. Gjennom Gi bort dagen kan du gi bort av din bedrifts tid, kompetanse og ting. Hvis du vil vite mer, send en mail til: maria@gibortdagen.no. Uansett om du ble inspirert til å gi eller du ønsker å motta, så vil vi gjerne høre fra deg.

___________________

Giver. Den Norske Opera og Ballett

Mottaker: Ung Kreft Oslo og Akershus

År
:
2016

___________________