Hagearbeid for en god sak

Luking av bedd og klipping av busker er ikke favoritt-aktiviteten til elevene fra Charlottenlund videregående og linja Service og samferdsel, men de stiller gjerne opp for å glede andre.

“Det hadde ikke vært så gøy om det ikke hadde vært for en god sak”, sier Anne Celine Berg.

KOSELIG

Berg er elev ved linja for Service og Samferdsel ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim. I begynnelsen av juni stilte hun og klassekameratene hennes opp og gjorde hagearbeid ved Ranheim helse- og velferdssenter. “Vi har ikke så mye annet å gjøre på slutten av skoleåret, og da er det koselig å kunne bruke tida vi har tilovers her og bidra til at beboerne får en fin hage å være i,” sier Malin Vilvang.

PRIORITERINGER

Avdelingsleder ved Ranheim helse- og velferdssenter Ingunn Stokke Hagstrøm forteller at de ikke har ressursene til å prioritere hagestell og blomster. “Vi må prioritere pasientene, og har ikke tid eller penger til å gjøre dette arbeidet. Derfor er det veldig flott at disse elevene ville komme og hjelpe oss med å gjøre det fint for beboerne våre.”

GI BORT DAGEN

Lars Bugge Aarset er informasjonsansvarlig og lektor i markedsføring ved Charlottenlund videregående. Han har samarbeidet med Gi bort dagen flere ganger og involvert elevene ved skolen i frivillig arbeid. Byggfag har blant annet vært med og hjulpet Barnas Stasjon. Han er opptatt av å fylle hullene i timeplanen på slutten av året.

“Jeg synes det er viktig å fylle tiden elevene har til overs på slutten av skoleåret med noe nyttig. Derfor tok jeg kontakt med Gi bort dagen for å høre om det var noe vi kunne bidra med.”

EKRA GARTNERI

På Leinstrand utenfor Trondheim ligger Ekra Gartneri. De ville gjerne være med å bidra til at dagen ble best mulig for Ranheim helse- og velferdssenter. Gartner Geir Edvardsen fylte hele fem kasser med blomster, som ble plantet i bedd og krukker denne dagen. “Vi er gjerne med og bidrar til at hagen blir fin”, sier gartner Geir Edvardsen.

___________________

Giver: Charlottenlund Videregående og Ekra Gartneri

Mottaker: Ranheim helse og velferdssenter

År: 2018
___________________