Femme gir bort treningsglede

– Vi syns Gi bort dagen var et kjempe spennende prosjekt. Vi har mye treningsglede og energi å gi bort, forteller grûnder og fysioterapeut ved Femme Simone Anzjøn Holbø.

Hun startet Femme AS sammen med fysioterapeut Mona Rygvold i 2011. Femme holder til på Leangen i Trondheim og er Norges første treningssenter for gravide og mødre.
“For oss passet det veldig bra å dele kunnskapen vår med en gruppe som trenger litt ekstra oppmerksomhet. Vi valgte å gi bort en treningstime til flyktningekvinner i barselgruppen til familiekontakten hos Kirkens Bymisjon på Møllenberg.”

ULIKE GRUPPER

Simone Anzjøn Holbø har vært med å gi bort dagen før også. “Vi har gitt bort dagen til mammagruppen en gang tidligere også, men det har vært ulike deltagere hver gang. Første gang var i 2017, og siste gang var i april 2018.”

Å gi bort dagen har gitt dem nye utfordringer. “Det er litt tøft for oss å møte dem.  Det er en annerledes måte å jobbe på, og de har så absolutt behov for kunnskap om trening i barseltiden. I Somalia har de for eksempel ingen ord for underliv og livmor, så kommunikasjonen blir annerledes. Men det ble en veldig fin dag, og vi fikk gitt dem mye informasjon og satt dem i gang med trening. Målet var å gi dem treningsglede og en kickstart”, sier hun.

Hun sier også at det å gi tid og kompetanse er annerledes enn bare å gi penger. “Det er viktig å gi penger til de som trenger det, men det å gi på denne måten gjør at man får oppleve det man gir på nært hold. Det blir helt annerledes. Og man får møte de personene man gir til, og det føles så fantastisk fint.”

GOD TRENINGSØKT

Mødrene i barselgruppen var veldig fornøyde etter treningsøktene, forteller Mari Berg fagansvarlig for barselgruppen ved Familiekontakten hos Kirkens Bymisjon i Trondheim. “Mødrene i barselgruppen ønsker seg mer kunnskap om trening og hvordan de selv kan komme i form etter fødselen. Dette er særlig viktig for denne gruppen, fordi de aller fleste av dem vil ha fysiske jobber i fremtiden. Mødrene var så fornøyd med treningen!”

Hun sier de kommer til å holde kontakten med Femme. “Treningstimen ble en god introduksjon til øvelser som er gode å starte opp med, og som de kan gjøre hjemme. Vi vil holde kontakten med Femme , fordi man trenger litt motivasjon og instruksjon i oppstarten.”

NRK

Norgesglasset og journalist Mari Svenning har også laget sak om givergleden til Femme. Den kan du høre på NRKs nettsider: NRK Norgesglasset.

___________________

Giver: Femme AS

Mottaker: Kirkens Bymisjon, Home-start

År: 2018

___________________