Tirsdag 3. desember 2019 er det igjen tid for #GivingTuesday. Da samles bedrifter, frivillige organisasjoner og privatpersoner over hele verden for å oppmuntre til å gi og vise engasjement for hverandre. Nå ønsker vi å utfordre alle i Norge til å bli med på dette!

Her kommer tips til du kan bli med på GivingTuesday.

1. Fortell om en organisasjon du støtter

Gi plass i dine sosiale medier kontoer til en organisasjon du støtter og fortell om hvorfor du støtter dem!

2. Støtt en innsamling på Facebook

Sjekk ut om noen av dine favoritt organisasjoner har startet en innsamling i forbindelse med Giving Tuesday og gi dem et bidrag eller start en egen innsamling på Facebook!.

3. Inviter til en “Giving Tuesday-middag”

Lag litt god mat til venner og bekjente og samle inn penger til en organisasjon du mener gjør noe bra!

4. Gi bort klær og tekstiler

Rydd i skapet ditt og gi bort klær og tekstiler du ikke lenger bruker til Fretex eller noen av de andre organisasjonene som samler inn dette.

5. Lever en julegave til “Ensomt juletre søker gaver” 

Nordic Choice har en flott tradisjon hvor de setter opp et juletre i lobbyen på sine hoteller. Formålet er å samle inn julegave til menneskene i nærområdet som trenger julens magi mest. I fjor ble det samlet inn over 60,000 gaver. Sjekk det ut her.

6. Gi hjelp til noen i ditt nabolag

Finn noen i ditt nabolag som trenger hjelp. Du finner mulige oppgaver i blant annet appene Nabohjelp og Goodify.

7. Doner blod til blodbanken

Nå er det ekstra fokus på å sikre at Blodbanken har tilstrekkelig blodlager gjennom julen. Hvis du er blodgiver, sjekk om du får tid til å gi litt blod før juleferien starter.

Fortell oss gjerne om hva dere skal gjøre på Giving Tuesday, slik at vi kan heie på dere og dele gode initiativer. Husk også å bruke hashtaggene #givingtuesday #givingtuesdaynorge og @givingtuesdaynorge