Med signering av grønnvaskingsplakaten viser vi at vi stiller oss bak de 10 prinsippene om å unngå grønnvasking.

Men hvor viktig er egentlig signeringen i seg selv?

Som rådgivere på samfunnsansvar og bærekraft, både jobber og kommuniserer vi omtrent daglig, om bærekraft. Faren for å være en del av grønnvaskingsproblemet er derfor stor, og når vi nå har signert Grønnvaskingsplakaten, gikk vi derfor grundig til verks – for en signatur utretter lite, om man ikke også bruker tid på selve implementeringen.

Steg for steg har vi gjennomgått samtlige av plakatens 10 prinsipper, og diskutert hva de konkret innebærer for oss i Corporate Good. Arbeidet resulterte i det som nå har blitt vår egen kommunikasjonspolicy, en veileder som gir oss konkrete holdepunkter å forholde oss til for å unngå grønnvasking i vårt kommunikasjonsarbeid. 

Å aktivt jobbe med implementering mener vi i Corporate Good er den viktigste oppgaven i forbindelse med signering av Grønnvaskingsplakaten. 

Spesielt viktig er plakatens punkt 2, om at alle ledd i organisasjonen, og ikke kun kommunikasjonsavdelingen, må bidra til at bærekraftsarbeidet realiseres i praksis. Derfor har Corporate Good involvert og introdusert alle ansatte og frivillige til Grønnvaskingsplakaten, og hva den betyr for akkurat oss. Vi har også inkludert dette som en del av vår onboarding-prosess for alle nye ansatte og frivillige. 

Signeringen vår av Grønnvaskingsplakaten medfører at vi skal være nøye på at det vi kommuniserer rundt bærekraft, skal kunne knyttes til faktisk reelle og positive endringer. Slik skal vi gjøre alt vi kan for å være en ekte og stolt samfunnsbygger:  

“Grønnvaskere snakker høyt om bærekraft uten å bidra med noe som gjør verden bedre. Samfunnsbyggere spør hva de kan gjøre for å skape felles verdier for samfunnet og virksomheten.” (Kilde: https://gronnvasking.no/

Vi ser på oss selv som samfunnsbyggere. 

Trenger du hjelp til hvordan din organisasjon skal implementere Grønnvaskingsplakaten i deres organisasjon – send en mail til maria@corpgood.com, så tar vi en prat. 

Hvis du ønsker å lese vår kommunikasjonspolicy, finner du den her.

Om Grønnvaskingsplakaten
Grønnvaskingsplakaten er et initiativ fra Skift, Miljøstiftelsen Zero, WWF og Framtiden i våre hender, med å et formål om å bekjempe grønnvasking – en form for misledende markedsføring der et produkt eller en virksomhet fremstilles som bedre enn den faktisk er i forhold til innvirkning på klima, natur og mennesker. Opprinnelsen til Grønnvaskingsplakaten kom fra Ida Hatlebrekke i Looping, Silje Bareksten i 3 Norske og Petter Gulli i 12YEARS, i et debattinnlegg i Finansavisen.