Ukene før påske har Gi bort dagen delt gode historier der bedrifter har tatt samfunnsansvar i disse korona-tider gjennom vår kampanje #GIVERGLEDE. Det er fantastisk å se hvor mange bedrifter som gir bort sin tid og kompetanse til å hjelpe andre i denne spesielle tiden.

Hvis du har lyst til å finne ut av hvordan du og din bedrift kan bidra er det mange plattformer som gjør det enkelt å vise omsorg. Her har vi samlet seks gode verktøy som gjør det enkelt for deg å hjelpe andre.

GOODIFY

Goodify kobler mennesker som trenger hjelp i hverdagen og mennesker som vil gjøre gode gjerningen. Dette er mulig gjennom Goodify-appen. Her kan du sjekke ut hvem som trenger hjelp i ditt nærområde med å bare å ta opp telefonen.

NYBY

Nyby er et digitalt verktøy som kobler ressurser og behov i samfunnet vårt. Nå under koronakrisen hjelper Nyby kommuner og organisasjoner for å koordinere dugnader.

FRISKUS

Friskus er en interaktiv aktivitetskalender med arrangement og frivillig-oppdrag. Her samles alle kommunes aktiviteter og frivillige tilbud. Sjekk ut om din kommune eller bydel bruker Friskus.

NABOHJELPEN

Nabohjelpen er en app utviklet av OBOS, og den er gratis for alle, ikke bare OBOS-medlemmer. Dette er et flott verktøy for å tilby hjelp til andre i nabolaget. Du kan be om og tilby hjelp i nabolaget, selge eller gi bort ting du ikke trenger.

KARANTEHJELPEN

Karantehjelpen er dugnadstjeneste utviklet av en gjeng IT-studenter på NTNU i Trondheim. Denne siden er for å hjelpe mennesker som må holde seg hjemme. Her kan du hjelpe mennesker som sitter inne med å handle, gå tur med hunden eller andre hverdagslige gjøremål.

FINN.NO

FINN ønsker også å bidra, og har derfor laget en korona-kategori under Torget på deres nettside. Her kan du legge ut annonser og beskrive hva du trenger hjelp til. Tjenesten er basert på at man skal kunne få hjelp til å få utført hverdagslige, praktiske gjøremål, og hjelpen er basert på frivillighet.

Håper at du har blitt inspirert og funnet noen oppdrag for deg og din bedrift. Vi kan også bistå dere hvis dere trenger hjelp til å finne passende oppdrag.

Ta godt vare på hverandre og dette er noe vi kommer gjennom sammen.